Mindenki számára elsődleges kell legyen a friss zöldségek és gyümölcsök fogyasztása, bármilyen diétáról is legyen szó. Íme azok a zöldségek, amelyek akkor is megőrzik egészséges tápértékeiket, ha megfőztük őket. Egyre többet hallunk azokról a diétákról, amelyekben a zöldségeket nyersen fogyasztjuk. Jó azonban tudni, hogy egyes zöldségek sokkal több vitamint tartalmaznak ha megfőzzük őket, miközben mások vesztenek tápértékükből. Bizonyos zöldségek nyersen fogyasztva fejtik ki legjobban hatásukat, például a fokhagyma megfőzve már kevés értékkel bír, vannak azonban olyan zöldségek, amelyek főzve még több tápanyaghoz juttatják a szervezetet. Ezek a spenót, sárgarépa és a hagyma.
Bővebben itt: http://twice.hu/eletmod/egeszseg-eletmod/3-zoldseg-ami-megtartja-tulajdonsagat-ha-fozzuk