Sokan ismerik kívülről a Hetednapi Adventista Egyház imaházát Békéscsabán a CsabaCenter háta mögött. De belülről kevesebben. Épp ezért nyújtunk egy kis bepillantást gyülekezetünk életébe. Nézzük, mi történik nálunk egy év alatt.

Leggyakrabban megtartott alkalmaink a szombati istentiszteletek. Délelőtt 10:30-tól bibliatanulmány és beszélgetés zajlik, 11:00-től istentisztelet. Ugyanebben az időben gyermekfoglalkozást is tartunk. A gyülekezet közel száz főt számlál, de a rendszeresen ősszel megrendezett Hitéleti konferenciákon akár háromszázan is eljönnek a környék adventista gyülekezeteiből. Bár volt olyan alkalmunk, ahol ötszázan voltak jelen, amikor egy cseh misszionárius-fogorvos, Milan Moskala tartott előadásokat bangladeshi tapasztalatairól.

A gyülekezet rendszeresen megrendezi az őszi hálaadó ünnepséget, idősek napját, a téli advent ünnepélyt, húsvétkor pedig a keresztáldozatról emlékezünk meg. Ezek rendszerint verses-zenés, kórusművekkel színesített alkalmak. Mindig nagy érdeklődésre tartanak számot.

A gyülekezet kiemelkedő eseményei az alámerítéses keresztségek. Ilyenre többször is sor került az elmúlt időben.

Amikor közös ebédet rendezünk, mindenkit megvendégelünk – ilyenkor meghitt beszélgetésekre nyílik lehetőség.

A Tesz-vesz gyülekezeti, családi programokon közösen éljük át a bibliai történetet a gyerekekkel, szülőkkel, majd kézműveskedéssel mélyítjük el a szerzett ismereteket, végül egy meleg vacsorával zárjuk az alkalmat. Akik részt vesznek rajta, mind nagyon jól érzik magukat.

A Csabagyöngye Kulturális Központban ősszel Egészség expo-t rendezünk. Hasonlóan ehhez, sokak előtt ismertek a párkapcsolati sorozataink. Mindkét rendezvényen személyes beszélgetésekre is nyílik lehetőség az előadókkal.

Minden évben bibliai, lelki egészséggel kapcsolatos előadássorozatokat tartunk szintén a Csabagyöngye Kulturális Központban.

Akik szeretnék tanulmányozni a Bibliát, azoknak ugyancsak érdekesek lehetnek a bibliaköri alkalmaink. Az elmúlt évben megnőtt azoknak száma, akik látogatják a kedden este 18.00-kor megtartott bibliai témájú beszélgetéseket.

Évközben rendszeresen ifjúsági klubot működtetünk szombat esténként, ahol a fiatalokat érintő kérdésekről beszélgetünk, filmet nézünk, játszunk és időnként pizzázunk is.

A gyülekezetben működik a Depi end lelki- és életmód tanácsadó központ, ahová azokat várjuk, akik szívesen megosztanák valakivel lelkük terhét, gondját. Szakképzett pszichológus áll a jelentkezők rendelkezésére. Ezen kívül párkapcsolati tanácsadással is foglalkozunk.