Azt a látásmódot szeretnénk megismertetni Önnel, ami az emberi test törvényeinek megismerésén és tiszteletben tartásán alapul. Mindenki kap használati utasítást újonnan vásárolt mobiltelefonjához vagy mosógépéhez. A garanciális javítás feltétele a „rendeltetésszerű használat”. Nincs ez másként az emberrel kapcsolatban sem. Mivel ezek a működési elvek (használati utasítások) feledésbe merültek, ezért ma már körülményessé, nehézkessé teszik a gyógyulás útját. Sokkal egyszerűbb tünetmentesítő módszerekhez folyamodni, mint gondolkodva változtatni. Egyszerűnek tűnik rábízni magunkat az egészségügy szakembereire, hogy pofozzák helyre egyensúlyát vesztett testi-lelki működésünket, és adjanak „valamit, ami használ”. Egyszerűbbnek tűnik, mint életmódot változtatni.

„Csináljanak velem akármit, csak tovább folytathassam romboló életvitelemet!” – mondanák sokan egy őszintébb pillanatukban. Az egészségügyi dolgozók ugyan, mindent megtehetnek azért, hogy ellensúlyozzák azt, amit mi rontottunk el, de ha továbbra sem akarunk lemondani rossz szokásainkról, önpusztító életvitelünkről, akkor kilátástalan ez a küzdelem. Az ön jó döntéseire és kitartására is szükség van, hogy együtt eredményeket érjünk el. Ezért sem kínálunk könnyű és gyors megoldásokat. Nem árusítunk mindenre jó gyógykészítményeket, akciós áron, és nem rukkolunk elő csodatevő szerkezetekkel. Tevékenységünk nem kereskedelmi jellegű. Célunk a szemléletformálás.

Azt valljuk, hogy az Ön egészségének megtartása sok összetevőtől függ. Rendezvényünk első három órájában a betegség megelőzésének nyolc alapvető területét szeretnénk megismertetni Önnel. Minden alapelvről külön állomáshelyeken tájékozódhat, ahol elvégezzük az ezekkel kapcsolatos méréseket, és felmérheti, hogy Önnek mire van szüksége, milyen területen szükséges változtatnia.

Címszavakban:

 1. Víz
 2. Levegő
 3. Napfény
 4. Mozgás
 5. Pihenés
 6. Étkezés
 7. Mértékletesség
 8. Bizalom

Ezek amennyire egyszerűek, annyira nagyszerűek. A használatukból fakadó pozitív következmények szinte korlátlanok. Ezek az elvek mindig is elérhetőek voltak az ember számára, és éppen azért, mert a természetből fakadnak, visszavezetik az embert oda, ahonnan kiszakadt.

A rendezvény második részében, 18.00 órától elhangzó előadásokat a következőknek ajánljuk:

 • 2015. szeptember 14. Dr. Demény János: Hogyan élhetek 10 évvel tovább, egészségben? Epigenetika
  – Fiataloknak, akik már fiatal korban jó alapokra szeretnék fektetni az életüket.
  – Azoknak, akiknek családjában bizonyos betegségekre való hajlam van jelen, de ki akarnak törni ebből az „előre elrendelésből”.
 • 2015. szeptember 15. Wolfgang Köbel: Mi lehet a fáradékonyságom oka? A pajzsmirigyproblémák kezelése természetes gyógymódokkal.
  – Fáradékony férfiaknak, akik szeretnének nagyobb fizikai teljesítményt elérni.
  – Olyan hölgyeknek, akik pajzsmirigyproblémáikra mellékhatások nélküli megoldást keresnek.
 • 2015. szeptember 16. Tóth Gábor: A vasszeget is megemésztem? Száj-, nyelőcső- és gyomorbetegségek étrendi okai és megoldásai.
  – Olyanoknak, akik megtapasztalták már bizonyos finom ételek elfogyasztásának káros következményeit és motivációt keresnek a változtatáshoz.
  – Akik emésztőszervi panaszoktól szenvednek és tartós javulásra vágynak.
 • 2015. szeptember 17. Dr. Gáspár Róbert: Szükséges-e D-vitamint szednem? Életmóddal a D-vitamin hiány ellen.
  – Azoknak, akik az immunrendszerük megerősítésével készülnek a télre.
  – És azoknak is, akik a családtagjaiknak szeretnének segítséget nyújtani a téli megbetegedések ellen.

 

Előadóink:

Dr Demény János

Aneszteziológus és háziorvostan szakorvos

Dr. Gáspár Róbert

A Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karán szerzett 1993-ban gyógyszerészdiplomát. Jelenlegi munkaköre: egyetemi docens, SZTE Gyógyszerhatástani és Biofarmáciai Intézet, oktató, kutató.

Tóth Gábor

Okleveles élelmiszeripari mérnök, 2000-től táplálkozástudományi előadóként tevékenykedik, non-profit jelleggel az Oltalom Alapítványnál. Országszerte tart életmód és táplálkozási témájú előadássorozatokat, emellett a médiumokban is meghívott szakmai tanácsadóként szerepel. Munkájának célkitűzése a hazai egészségszemlélet formálása, az élelmiszeripar „titkainak” feltárása, az érdekektől mentes ismeretterjesztés segítése. Hiánypótló könyvei 2001-től folyamatosan jelentek meg, melyekben az adalékanyagokról, az allergiáról, a csontritkulásról, génmanipulációról és állati termék feldolgozásról tár fel újabb tudományos eredményeket.

Wolfgang Köbel

A kilencvenes évek második felétől tart előadásokat országszerte az egészséges életmód és természetes gyógymódok témájában. Természetgyógyászati tanulmányait 2004-ben kezdte, ma saját rendelőt vezet.

Miért egyedi a rendezvény?

Konzultációs lehetőséget kap az előadókkal az előadást megelőző órákban.

Tudományos előadások hallgathat laikusok számára is érthetően.

A gyakorlat oldaláról megközelített ismeretekre tehet szert.

Kapcsolatokat építhet egészségesen élő csabaiakkal.

Elsajátíthatja azokat a trükköket, amikkel egy átlag ember is fitt maradhat.

 

Ha bármilyen kérdése van, esetleg nem tudja megoldani a rendezvényre utazás gondját, akkor keressen minket bátran, segítünk! Szeretettel várjuk!

OTT  TALÁLKOZUNK!

A szervezők